Bibliotheek Lint

Boekenzoeker

Boekenzoeker.org is een website die iedereen tussen 8 en 18 jaar helpt bij het kiezen van een boek. De Boekenzoeker heeft vier ingangen: één voor de leeftijdsgroep 0 - 8 jaar, één voor de leeftijdsgroep 8 - 12 jaar, één voor de leeftijdsgroep 12 - 15 jaar en één voor de leeftijdsgroep 15 - 18 jaar.

Via een aantal vragen peilt Boekenzoeker.org naar de interesses, de lievelingsbezigheid en de stemming van de bezoekers. Op basis daarvan reikt de Boekenzoeker een gepersonaliseerde boekenselectie aan. Zo kunnen aarzelende lezers een nieuw of minder voor de hand liggend boek ontdekken dat bij hen past. Bezoekers kunnen ook een score geven aan een boek, commentaar posten of een boek doorsturen naar een vriend.

Op zoek naar boeken voor jongeren tussen 15 en 18 jaar? Klik op de Boekenzoekerhond, hij wijst de weg. hij toont je ook de Fahrenheit451-club, een aparte rubriek gericht op TSO en BSO en veelal aarzelende lezers.

Boekenzoeker.org is een samenwerking tussen Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland en de Nederlandse Taalunie.

http://www.boekenzoeker.org/