Bibliotheek Lint

Literair Café: Yeste (Ierse folk)

Muzikant Mark Van Eygen vertelt over het ontstaan van Yeste: "Een zonnige wei in de Ardennen, daar is het begonnen. Paul Heirman en Mark Van Eygen speelden er samen, Paul als klassiek geschoolde violist, Mark met gitaar, mandoline en tin whistle. Paul werd toen een enthousiast en virtuoos speler van Ierse jigs, reels en hornpipes. Luc Seuntjens kwam er bij, een jaar en een wei later.
Sindsdien spelen we op recepties, feesten, aperitiefconcerten, zowel ontroerende trage ‘airs’ als opzwepende reels, jigs, polka’s of hornpipes. We hebben ook al een behoorlijk repertoire van eigen muziek. An Willems is er met haar accordeon bijgekomen en zij en Paul hebben elk nummers geschreven waarbij je niet onberoerd blijft. We blijven ons al ruime repertoire verder uitbreiden met tangomuziek. Nele Coen staat met haar dwarsfluit een tijdje op non-actief."
De naam Yeste komt van “Chanson de geste”, een lied waarin de heldendaden van middeleeuwse ridders vereeuwigd werden, en is daar gewoon een leuke korte benaming van.

Iedereen welkom op deze muzikale avond!

Nog geen reacties

Plaats een reactie
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Meer nieuws

Game on!

De bib gaat mee met zijn tijd: vanaf april kan je bij ons terecht voor het ontlenen van games. Lees verder
Meer nieuws