Auteurslezing Jeroen Olyslaegers en Kris Van Steenberge

Kris Van Steenberge is regisseur, docent en auteur. Over dat laatste willen we het met hem hebben. Want schrijven doet hij bijzonder graag en goed. Tijdens een schrijfcursus werd hij opgemerkt door Erik Vlaminck en niet lang nadien zag zijn eerste roman "Woesten" het daglicht. Na dit overtuigende debuut, waarmee Van Steenberge de Debuutprijs 2014 en de Bronzen Uil won, zette hij zichzelf nogmaals in de spotlights met de opvolger "Blindelings". Met zijn pakkende romans over de verschillende stemmen en verlangens binnen gezinnen, weet hij de juiste snaren te raken bij het grote publiek. Werd zijn debuut in Knack nog geloofd als "van ongewoon hoog niveau", schakelde hij met zijn tweede roman nog een versnelling hoger. "Blindelings" is immers een "ongelooflijke rollercoaster" volgens Chantal Pattyn.

Jeroen Olyslaegers schrijft columns, theaterteksten en proza. U kon acteurs met zijn teksten aan het werk zien in oa KVS, NTGent, Het Toneelhuis en Theater Zuidpool. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. Dat zijn woorden niet enkel op de scène tot leven komen, bewijst de nominatie voor de Gerard Walschap Literatuurprijs voor zijn roman "Wij" (2009). Dit is het eerste deel van een drieluik waarmee Olyslaegers schrijft over geheugen en identiteit, actieve slachtoffers en passieve misdadigers. Na het tweede deel "Winst" (2012), verscheen het verpletterde sluitstuk "Wil" (2016). Het boek haalde de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2017 en won de Fintro Literatuurprijs 2017. "Wil" vertelt over de Jodenvervolging in Antwerpen tijdens WO II en wordt de beste roman van Olyslaegers genoemd. Brutaal, ambitieus en vlijmscherp. Het enfant terrible van de Nederlandse literatuur maakt zijn naam opnieuw meer dan waar.

Hoog tijd voor een krachtig en geanimeerd gesprek!
Wees welkom en laat u meevoeren in de wereld van twee Vlaamse auteurs die de harten van velen beroerden. Vanessa Broos leidt het gesprek in goede banen.

Woensdag 11 oktober 2017 om 20 uur
Zaal Da Capo | Lintsesteenweg 1 A | 2540 Hove
Tickets en info: http://www.ticketgang.be/event.php?key=44114 of bij één van de vijf organiserende bibliotheken |  prijs: € 7.00 in voorverkoop, € 10 aan de kassa
Vragen: bibkwintet@bibliotheek.be